Esittely

Kamarikuoro Kaamos piti ensimmäiset harjoituksensa syksyllä 2007 ja on siitä lähtien esiintynyt lukuisissa konserteissa, kilpailuissa ja katselmuksissa niin Suomessa kuin ulkomailla. Kuoroa on sen perustamisesta saakka johtanut musiikin maisteri Dani Juris (s. 1984). Kaamos koostuu kokeneista laulajista, joiden kuoroharrastus ulottuu aina heidän varhaislapsuuteensa asti. Kuorolaisten joukossa on myös musiikkialan ammattilaisia.

Kesällä 2011 Kamarikuoro Kaamos palkittiin kansainvälisessä Tampereen Sävel -kuorokatselmuksessa parhaana kuorona kolmella kultaleimalla ja Grand Prix -palkinnolla. Edellisenä vuonna kuoro osallistui Itävallan Spittal an der Draun 47. kansainväliseen kuorokilpailuun, jossa se sijoittui kolmanneksi sekä kansanlaulu- että taidelaulukategoriassa. Kaamos hyväksyttiin esikarsintanauhan perusteella Kansainväliseen Harald Andersén -kamarikuorokilpailuun vuonna 2009 ja 2012.

Kaamos haluaa kertoa esittämällään musiikilla tarinoita, jotka saavat yleisön jännittämään, hymyilemään, innostumaan, hiljentymään ja liikuttumaan. Kuoron ohjelmisto käsittää etupäässä eurooppalaista a cappella -musiikkia. Kaamos on esittänyt muun muassa Johann Sebastian Bachin, Orlando di Lasson sekä Sergei Rahmaninovin hengellisiä sävellyksiä. Perusohjelmistoon kuuluu maallisiin teksteihin sävellettyjä teoksia Claudio Monteverdiltä ja Francis Poulencilta sekä suomalaista kansallisromantiikkaa Toivo Kuulalta, Leevi Madetojalta ja Selim Palmgrenilta. Uudempaa musiikkia on esitetty muun muassa Mikko Heiniön, Joonas Kokkosen sekä Einojuhani Rautavaaran tuotannosta. Lisäksi, Kamarikuoro Kaamos on esittänyt suurteoksia Mozartin Requiemistä Haydnin oratorioon Jeesuksen seitsemän sanaa ristillä. Kattava lista kaikista kuoron esittämistä teoksista löytyy kuoron internet-sivuilta.

Kuorolaiset

Sopraano Altto
Tenori Basso