Johtaja

Dani Jurisin sukujuuret ulottuvat Etelä-Amerikkaan, Lähi-itään, Isoon-Britanni­aan ja Keski-Eurooppaan. Vuonna 1984 syntynyt Juris löysi kuoromusiikin lapsena Cantores Minores -poikakuorossa. Kuoronjohdon ammattiopinnot alkoivat vuonna 2004 Jani Sivénin johdolla Helsingin Ammattikorkeakoulu Stadiassa, josta hän valmistui toukokuussa 2009. Juris täydensi opintojaan opiskelemalla kuoronjohtoa professori Johannes Prinzin johdolla Grazin taideyliopistossa Itävallassa. Juris suoritti kuoronjohdon A-tutkintokonserttinsa Matti Hyökin johdolla erinomaisin arvosanoin ja valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta joulukuussa 2011. Kuoronjohdon opintojen ohessa Juris on opiskellut pianon- ja harpunsoittoa.

Maaliskuussa 2009 Juris voitti 5. kansainvälisen nuorten kuoronjohtajien kilpailun Slovenian Ljubljanassa. Lisäksi hänelle myönnettiin nuorimman finalistin palkinto. Viidestä kilpailussa esiintyneestä kuorosta kolme valitsi Jurisin tapahtuman parhaaksi kuoronjohtajaksi. Kesäkuussa 2009 Jurisille myönnettiin Tampereen Sävel -festivaalin kuorokatselmuksen kuoronjohtajapalkinto.

Kamarikuoro Kaamoksen lisäksi Juris johtaa Helsingin filharmonista kuoroa sekä Savolaisen Osakunnan Laulajia. Lisäksi hän on toiminut Lahden oopperayhdistyksen kuoromestarina. Työtehtäviin lukeutuvat myös vierailut Tampereen Filharmonisessa Kuorossa sekä Slovenian radion kamarikuorossa. Suurista orkesteri- ja kuoroteoksista Juris on johtanut Mozartin Requiemin syksyllä 2009 sekä Johann Sebastian Bachin Johannes-passion keväällä 2011. Hän on valmentanut kuoroja seuraaviin oopperaproduktioihin: Leoncavallon Pajatso, Mascagnin Cavalleria Rusticana, Pylkkäsen Sudenmorsian ja Verdin Trubaduuri. Korrepetiittorina hän on työskennellyt muun muassa Dominante-kuorossa, Tapiolan Kamarikuorossa sekä Suomen Laulussa. Laulajana hän kuuluu Helsingin Kamarikuoron, Kamarikuoro Krysostomoksen sekä Sibelius-Akatemian vokaaliyhtyeen kokoonpanoihin. Hän on toiminut myös kuoronjohdon opettajana Helsingin kaupungin suomenkielisessä työväenopistossa, Tampereen Ammattikorkeakoulussa sekä Valamon kansanopistossa.